GAMING: MLB The Show 17

Noul titlu din seria simulărilor de baseball, cel cu numărul 12, este dezvoltat de SIE San Diego Studio și publicat de Sony Interactive Entertainment.

Coperta jocului pentru piața americană îl prezintă pe Ken Griffey Jr., jucătorul american de baseball născut în 1969, emblematic pentru Major League baseball (MLB) și pentru echipele Seattle Mariners și Cincinnati Reds. Varianta pentru Canada îl înfățișează pe Aaron Sanchez, iar cea pentru Taiwan pe Wei-Yin Chen, component al echipei Miami Marlins.

Jocul propriu-zis aduce câteva noutăți, potrivit http://theshow.com/, printre care un mod retro, grafica jocului și a meniurilor fiind asemănătoare cu cele ale titlurilor apărute în anii ’90.

Apoi, jucătorul are multiple posibilități de a-și crea o echipă și de a participa la diverse întreceri și campionate.

O a treia noutate este modul Road to the Show, care permite jucătorilor să intre în pielea jucătorilor profesioniști de baseball inclusiv în afara stadionului și să interacționeze cu antrenori, manageri, impresari pentru a lua decizii ce pot schimba cursul carierei.

Primul joc MLB: The Show a apărut în februarie 2006, fiind realizat de același studio din San Diego și tot în exclusivitate pentru Sony. A putut fi jucat doar de posesorii de PlayStation 2 și PlayStation Portable. A urmat MLB 07: The Show, de data aceasta disponibil și pentru PlayStation 3. Relativ bine primit de critici, titlul a primit note precum 83/100 din partea Metacritic pentru versiunea PS2 și 77/100 pentru PS3. Din 2006 până în prezent, titlurile MLB: The Show au fost publicate cu o frecvență anuală.

Studioul SIE San Diego a fost înființat în anul 2001, ca parte a SIE Worldwide Studios. Principalul titlu dezvoltat este MLB The Show, însă programatorii din San Diego s-au remarcat și cu alte serii precum Pain, High Velocity Bowling și Sports Champions.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 + = 71