Gândirea practică germană, E-Bike în loc de clasa E?

Tot mai multe firme închiriază biciclete de serviciu pentru angajații lor. Acest lucru provoacă entuziasm nu doar pentru sectorul de leasing. Și comerțul cu biciclete este implicat. Unde va conduce această dezvoltare?

De fix cinci ani pentru bicicletele de serviciu se aplică reguli similare cu cele pentru automobilele de serviciu. De atunci afacerile cu leasing de biciclete pentru companii sunt tot mai prospere. Firmele nu au în general nici un fel de costuri suplimentare. Angajații pot obține o bicicletă cu costuri relativ reduse. Cu toate acestea, cei mai mari beneficiari sunt firmele de leasing de biciclete.

În acest domeniu se află și firma Jobrad de la Freiburg. Ea este unul dintre pionierii acestui domeniu. După un început destul de lent numărul firmelor pe care Jobrad le deservește a crescut constant în ultimii ani, spune purtătorul de cuvânt al companiei, Tina Barth. În septembrie 2015 numărul lor s-a ridicat la 1000, un an mai târziu la 2800, iar între timp compania a ajuns la 4800 de companii și un milion de angajați deserviți (iulie 2017). Firmele mici cumpără prin leasing doar câteva biciclete, firmele mari au un parc de câteva mii de biciclete. Iar compania Jobrad are între timp peste 100 de angajați.

Firma încheie un contract-cadru cu ofertantul, angajatul alege o bicicletă, iar ratele de leasing sunt deduse din salariul brut al acestuia prin intermediul unei conversii salariale. Astfel se reduce venitul impozabil. Angajații și companiile vor trebui să achite mai puțin la Fisc. Unele firme transferă aceste economii către angajații lor, achitând, de exemplu, prima de asigurare pentru biciclete.

Dar bicicletele de serviciu la alegere costă ceva mai mult. Cota de Pedelc-uri și E-Bikes cu preț ridicat din totalul bicicletelor de servici este mare – 50% la Jobrad și 80% la IKB Leasing, după cum a declarat compania. O bicicletă cumpărată prin Jobrad valorează în medie 2000 de euro. Majoritatea cererilor de la IBK Leasing au ca obiect biciclete cu o valoare de cel puțin 2500 de euro.

http://www.focus.de/auto/ebike/dienstfahrraeder-e-bike-statt-e-klasse-das-geschaeft-mit-dienstrad-leasing-blueht_id_7352226.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =