Gangsterii online

Adobe-Flash-Player

Flash Player obligă la update

O evaluare a datelor furate arată faptul că firma Hacking Team specializată pe software de spionaj a fost atacată și prin intermediul unei vulnerabilități din Flash Player nedescoperită până acum. Producătorul Adobe reacționează cu promptitudine.

Firma de securitate Trend Micro a indentificat în informațiile legate de atacul Hacking Team o vulnerabilitate periculoasă și necunoscută până acum în Adobe Flash Player. Compania atacată, ce se ocupă cu software de spionaj au declarat legat de locația vulnerabilității ca fiind cel mai frumos bug din Flash al ultimilor patru ani.

Potrivit Trend Micro, această descriere este destul de adevărată pentru că vulnerabilitatea afectează software pentru Windows, Mac OS X sau Linux, iar Team Hacking a luat deja măsuri împotriva exploatării vulnerabilității Zero-Day. Adobe a început deja să distribuie update-uri, pentru a elimina această vulnerabilitate. Utilizatorii pot să verifice pe site-ul furnizorului dacă au instalată ultima versiune de Flash Player.

Nu mă miră deloc faptul că gangsterii online au identificat de data aceasta mult mai rapid o vulnerabilitate în Adobe Flash Player. În concluzie este vorba aici despre o formă de cheie generală, un fel de “passepartout”, cu care se poate deschide computerul utilizatorului, spune purtătorul de cuvânt al Trend Micro, Udo Schneider.

Hacking Team furnizează către diverse guverne sisteme de supraveghere, care se utilizează de regulă în cadrul juridic al respectivei țări. Hacking Team susține că nu face nici un fel de afaceri cu regimuri opresive.

Informațiile evaluate anterior par însă să infirme acest lucru. De exemplu, o factură de peste 480.000 de euro sugerează faptul că, compania a făcut de asemenea afaceri cu Sudanul. Și organizația Reporter Fără Frontiere raportează faptul că, cu ajutorul software-ului de la Hacking Team sunt spionați și disidenți sau jurnaliști nedoriți.

http://www.n-tv.de/technik/Flash-Player-benoetigt-Update-article15469686.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 + = 83