GARDA RASPUNDE

IMG_7693 copyNecesitatea unui reprezentant local al fondului de mediu

In cadrul intilnirii organizata ieri, la sediul din Cetate, de Federatia Patronilor Bihor, in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Bihor s-a discutat pe seama unor teme principale referitoare la: Codul de procedura fiscala si diferentele dintre deseuri, ambalaje si ambalajele reutilizbile.

Agentia pentu Protectia Mediului Bihor a fost reprezentata in sedinta de catre Sanda Mercea, director executiv si comisarul Garzii Nationale de Mediu Bihor, Alin Salajan. Acestia au raspuns intrebarilor puse de cei prezenti.
S-a ridicat totusi o problema, rezolvarea careia ar duce la salvarea multor companii de amenzile aplicate de Garda Nationala, care sunt extrem de mari raportate la firmele din ziua de azi.” 600 milioane de lei este amenda, daca o firma nu are autorizatie de mediu”, spune comisarul Alin.
Asadar, existenta unui reprezentat al fondului de mediu, in judet, ar ajuta companiile, le-ar da explicatiile necesare, pe care Protectia Mediului sau Garda Nationala Bihor nu le poate oferi.

Comisarul, Alin Salajan, a tinut sa precizeze faptul ca atributiile Garzii Nationale nu sunt de control fiscal, ci doar de verificare daca declaratiile de autorizatie au fost depuse, in schimb cei care se ocupa de controlul fiscal sunt cei de la Fondul de Mediu, care de altfel au sediul in Bucuresti, fara vre-un reprezentat local. Ca raspuns la intrebarea, care sunt cele mai frecvente greseli intalnite in randul companiilor, comisarul sustine ca gestionarea deseurilor, in special cele mai periculoase, sunt cele mai intalnite.

O cerere pentru un reprezentant al fondului de mediu, pe faza de raport, in fiecare judet „ ar fi un rezultat concret al acestei colaborari”, declara in final, Lucian Ioan, presedintele Federatiei Patronilor Bihor.

——————————————————————————————————————————————————————————-

regular_smile….mediul si protectia lacurilor…..

Doua prietene, evident, blonde….

– Felicitari, draga, am auzit ca te-ai maritat. Cum e ?

– Foarte frumos! In fiecare seara ne plimbam prin parc, luam o barca si mergem pina in mijlocul lacului…

– Vai, ce romantic! Si ?

– Din mijlocul lacului el se intoarce cu barca, iar eu inot.

– Atita distanta! Dar nu ti-e greu?

– M-am obisnuit! E mai greu pina ies din sac…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1