Gata cu cozile si nervii la Casa de pensii pentru o adeverinta

 64602_1

Nimic nu poate fi mai frustant decat sa stai sa te rogi de functionarii  obositi si bine platiti ai Casei de pensii (si aici ma refer la Bihor), sa-ti dea o adeverinta, de orice fel, si mai ales cele cu privire la trecutul tau de munca.Acum lucrurile s-au mai schimbat si astfel cei interesați de mai multe categorii de informatii direct de pe telefon tableta sau laptop/desktop, de acasa.

Astfel pentru a putea să-și vada datele in modul cel mai confortabil de acasa, nu scapa totusi de un drum la CASA DE PENSII pentru a obține un cod de acces, desigur de la aceeasi functionari. Dar nu te duci cu nimic in mana, iti trebuie CI si o adresa de email unde vei primi codul de acces la viitorul tau cont pe platforma casei de pensii www.cnpp.ro dupa ce scrii fain, frumos si curat o cerere de mana, descifrabil mai ales, ca sa nu sa se supere cineva.

Important de retinut este că în continuare sunt necesare carnetele de muncă și nu trebuie să se renunțe la acestea chiar dacă din ianuarie 2011 înregistrările în aceste carnete nu se mai efectuează, ti se va spune destul de limpede de la ghiseu, asta ca si un back-up la scaparile de sistem ale CNPP.

Fiind in Romania nu puteți obține on-line chiar totul, dar sa vedem ce se poate obtine. Prin urmare pe site-ul www.cnpp.ro, la secțiunea „Servicii electronice“ se precizează că persoanele care introduc parola dată de Casa de Pensii și adresa de e-mail pot vizualiza următoarele date personale:

-datele din carnetele de muncă;

-stagiile anuale și lunare aferente perioadei începând cu aprilie 2001;

-informații din declarațiile 112 depuse de angajatori;

-informații referitoare la viramentele la PILON II de pensii private;

-informații referitoare la pensia comunitară;

-informații referitoare la debitele din executare silită;

-informații referitoare la fișa financiară.In consecinta, constatam ca incepe sa merite ca sa iti faci un cont pe portalul Casei de pensii, cum se precizeaza aici pe www.cnpp.ro

2 thoughts on “Gata cu cozile si nervii la Casa de pensii pentru o adeverinta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 28