Gata cu mașinile diesel în SUA și Asia

CapriviÎn ciuda scandalului emisiilor mașinilor VW, în Germania automobilele diesel sunt mai cerute ce niciodată. După părerea șefului Continental, Elmar Degenhardt, în America de Nord, China sau Japonia situația ar putea să se schimbe.

Furnizorul auto Continental se așteaptă la moartea lentă a tehnologiei diesel pe piețele din SUA și Asia, pe fondul scandalului emisiilor. Este de temut faptul că, datorită evenimentelor din ultimele luni, să intervină o dispariție completă a automobilelor diesel de pe piețe precum America de Nord, Japonia sau China, spune directorul executiv al Continental, Elmar Degenhardt, pentru Borsen Zeitung.

Există posibilitatea ca vehiculele diesel să dispară de pe aceste piețe mai devreme sau mai târziu. Cu toate acestea, cota de piață a motoarelor diesel este relativ redusă pe aceste piețe, cu o medie de trei procente.

În Europa, unde fiecare a doua mașină personală merge pe motorină, este încă devreme să discutăm despre pierderea cotei de piață a automobilelor diesel, este de părere Degenhardt. Aici clienții așteaptă pentru mai multe săptămâni pentru a primi un vehicul nou. Dacă gigantul VW va înregistra pierderi, acest lucru va fi resimțit și de către Conti.

Degenhardt a subliniat încă o dată faptul că, Continental nu a livrat către nici un client de al său software destinat manipulării emisiilor de gaze. Concernul DAX nu se află totodată nici în vizorul anchetelor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Aus-fuer-Dieselautos-in-Asien-und-USA-article16673576.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 27