Ultima ora, concesia germana, salariul minim pentru transportatorii in tranzit pur, se suspenda temporar

 

der-mindestlohn-fuer-transitquerungen-wurde-ausgesetzt

 Ne scutiti de salariul minim, gata, a spus raspicat Polonia.

Șoferii de camioane poloneze nu au nevoie pentru a obține salariul minim în Germania atunci când conduc prin Germania. Aceasta enervează polonezii. Germania face concesii – dar nu oricum ci doar temporar.

În disputa pe marginea salariului minim la tranzit prin Germania pentru șoferii de camioane, guvernul federal cedeaza. Berlinul anuleaza  aplicarea salariului minim pentru camionagii străini în tranzit pur prin Germania de azi. Acest lucru se aplică pina  la clarificarea problemelor de drept europene, a declarat secretarul Muncii Nahles (SPD), după o întâlnire cu omologul său polonez, la Berlin, vineri.

ATENTIE – nu face obiectul acestei decizii temporare  salariul minim pentru camioanele, care sunt încărcate și descărcate în Germania, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung, aici.

Andrea Nahles a declarat că aceasta măsură este “un semn al bunei vecinătăţi”. “Acesta este un prim pas în direcţia cea bună”, le-a spus ministrul polonez jurnaliştilor la Berlin, subliniind însă că Polonia aşteaptă mai mult. Partea germană și partea poloneză, au si înființat un grup de lucru comun pentru a clarifica problemele în litigiu. Potrivit guvernului polonez ar putea fi afectate anual de către Germania circa 1,8 milioane de curse ale camioanelor poloneze care trec cu marfa prin Germania. În Polonia există aproximativ 30.000 de companii de transport, care de cele mai multe ori fac servicii pentru companii germane.

Chiar si Angela Merkel a intervenit în conflict. Nahles a salutat gestul si a accentuat, de asemenea, faptul că, Comisia Europeană a inițiat o procedură de revizuire si solutionare a întrebărilor în acest litigiu de drept. “Acest lucru ar trebui să fie finalizat până în vară” a spus cancelarul german. Comisia Europeană a pus presiune deja în ultima săptămână și a anunțat că va investiga plângerile din țările vecine Germaniei, presiuni serioase care au determinat ca, azi, de cateva ore sa ia decizia suspendarii temporare a prevederilor salariului minim pentru transportatorii in tranzit pur prin Germania.

Asociațiile relevante din domeniul polonez, ceh dar si romanesc, se tem pentru competitivitatea lor in afaceri. Ei au avertizat că aceste costuri mai mari din industria transportului le-ar conduce în faliment. Limita minimă germana a salariilor este de 8.50 euro pe oră. Responsabili pentru controlul salariul minim este VAMA germana care poate da amenzi de zeci de mii de euro.

Dar sa fim optimisti si sa zambim…

—————————————————————————————————————————————–

regular_smile……..Un sofer de tir intra intr-un bordel de pe traseu, pune 500 de dolari pe masa patroanei si spune:
– Ai aici 500 de parai, da-mi cea mai grasa si nasoala femeie pe care o ai si trimite-mi in camera si o portie din cea mai arsa, lipita si fara gust mincare de la bucatarie.
Patroana :
– Iubi… dar de banii astia iti dau cea mai misto femeie de pe aici, plus ca te hranesc 3 zile cu cele mai fine mincaruri. Soferul:
– Honey, n-am chef de sex, mi-e dor de casa.

——————————————————————————————————————————————–

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =