Gata cu tepele in constructii, cine nu si-a platit subcontractorii nu intra in licitatie

Firmele-din-constructii-romanesti

Firmele care participă la licitaţii, obligate să ateste că şi-au plătit subcontractanţii
Firmele care participă la licitaţiile pe bani publici vor fi obligate să prezinte procese verbale din care să reiasă că şi-au plătit, în trecut, subcontractanţii, a declarat secretarul de stat în Ministerul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri Cătălin Beciu. El a afirmat se vor elimina astfel situaţiile în care firmele care câştigă licitaţii publice, avânsând cele mai mici preţuri, nu plătesc ulterior subcontractorii.

“Am venit cu un model: ce-ar fi ca printre criteriile de eligibilitate pentru participarea la o licitaţie pe bani publici contractorul general să prezinte un proces verbal de bune practici încheiat între el şi toţi subcontractanţii pe care i-a avut în trecut, pe acel domeniu de activitate pe care el îl raportează ca experienţă în domeniu la această licitaţie? Nu are acel proces verbal de bune practici, nu intră în licitaţie. Pentru a putea participa la o licitaţie trebuie să arate că a avut lucrări similare, eu îi cer la acele lucrări similare procesul verbal între el şi toti subcontractantii lui, proces verbal din care să reiasă ca întotdeauna i-a plătit, şi până la ultimul leu. Nu are acest proces verbal, nu poate intra în licitaţie”, a spus Beciu, la Galaţi, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că i-a trimis în acest sens o adresă preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, care l-a asigurat că într-o lege aflată în pregătire vor fi cuprise aceste prevederi, legea se spera ca va fi adoptată în circa trei luni.

——————————————————————————————————————————————–

regular_smile……..dar de tepele grecesti ce ziceti……Un turist german pleaca in concediu in Grecia. Ajuns in fata unui hotel mai aratos se duce la receptie si roaga respectuos pe hotelier sa ii dea cheile de la mai multe camere pentru ca sa isi aleaga una. Pentru asta ii lasa 100 euro garantie.
Hotelierul, ia suta garantie ii da repede toate cheile deoarece nu avea nici o camera ocupata, si il lasa sa isi aleaga.
In timp ce turistul vizita camerele, hotelierul fuge repede vizavi la macelar, ii da suta si spune; asta pentru a-mi achita dotoria la tine apoi fuge inapoi la hotel.
Macelarul ia suta si se duce la taran, uite asta este datoria pentru porcul de saptamana trecuta si cele 3 gaini.
Taranul ia suta si fuge la prostituata satului si ii spune uite suta pentru plata ultimelor doua vizite la tine si ai de grija sa nu afle nevasta-mea!!!
Prostituata ia suta si fuge la hotelier si isi plateste datoria pentru camerele ce le inchiriase pe datorie.
In acelasi timp apare si turistul care spune ca nu ii place nici o camera asa ca isi ia suta inapoi si pleaca.
Acum rezultatul:
toate datoriile sunt platite si nimeni nu are bani.

—————————————————————————————————————————————

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1