Gata! Germania și Italia stopeaza migrația din motive economice

immagini.quotidiano.net
Angela Merkel și Matteo Renzi au vizitat joi fabrica Ferrari din Maranello. Premierul italian Matteo Renzi și cancelarul german Angela Merkel au decis joi să intensifice acțiunile de repatriere a migranților care nu au dreptul să obțină azil în Europa.

”În Europa, toți trebuie să ne concentrăm asupra acțiunilor de repatriere a celor care nu au niciun drept să rămână aici. Este inacceptabil să gândim că îi putem găzdui pe toți cei care ajung aici”, a spus Matteo Renzi după o întâlnire cu Angela Merkel, în localitatea Maranello, ”casa” imperiului auto Ferrari.

Comentând motivele pentru care statele europene ar trebui să adopte o politică mai restrictivă în domeniu, Angela Merkel a completat: ”Nu oricine poate să rămână. Italia are probleme similare cu Germania, deci avem un interes comun. E simplu, cine nu are dreptul să rămână trebuie trimis în țara de origine.”

Merkel-and-Renzi-at-Ferrari-factory-in-Maranello

Poziția exprimata  joi de Angela Merkel apare la un an de la momentul în care a câștigat deopotrivă admirație și critici pentru insistența cu care a promovat politica ușilor deschise pentru refugiați, declarând ”Putem s-o facem!” pledând pentru primirea refugiaților care fugeau din Siria.

Cancelarul german a afirmat joi că a avut la momentul respectiv o abordare corectă a fenomenului. ”Sunt convinsă că am folosit cuvintele corecte”, a declarat Angela Merkel.

Cancelarul german a precizat însă că soluția optimă trebuia să fie una pan-Europeană, indicând acordul UE-Turcia drept exemplu de cooperare pentru stoparea migrației ilegale. Oficialul german consideră că pârghiile economice ar trebui utilizate mai mult pentru a-i determina pe cei care caută un statut economic mai bun să rămână în țările lor.

”Este important să ajungem la înțelegeri cu țările de origine”, afirmă Merkel, care a dat exemplul înțelegerii încheiate de Italia, Franța și Germania cu Mali și Niger de susținere a creșterii economice în Africa sub-sahariană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 16