Gatwick doboară recordul numărului de pasageri

_73806111_73806106

Gatwick doboară recordul numărului de pasageri
Aeroportul Gatwick a repetat cazul celei de-a doua pistă, deoarece a raportat un număr record de pasageri și spune că vor fi adăugate noi servicii de către companiile aeriene. Al doilea cel mai aeroport, aglomerat din Marea Britanie a declarat că numărul de pasageri a crescut cu 4,8%, până la aproape 36 de milioane, de la începutul anului până la 31 martie.

Gatwick a raportat un profit operational de 147 milioane de lire sterline pentru aceast an, comparativ cu 116.4 milioane de lire sterline cu un an mai devreme. Aeroportul este în concurență cu Heathrow, ceea ce a devenit o cursă cu doi cai pentru o nouă pistă.
În timp ce politicieni și lideri de afaceri sunt de acord că Marea Britanie are nevoie de noi piste pentru a rămâne competitivă economic, propunerile de a construi un aeroport mai mare în Londra s-au dovedit a fi controversate, ceea ce a dus la amânarea in mod repetat a deciziei.
Gatwick a anuntat că vor fi puse la dispozitia pasagerilor, de catre companiile aeriene, rute și aeronave noi. British Airways și Easyjet sunt printre companiile aeriene care au adăugat noi rute în aeroportul Gatwick în ultimul an. Easyjet a lansat noi zboruri spre Europa, inclusiv Paris, Bruxelles și Strasbourg, precum și zboruri interne în Jersey și Newcastle.

http://www.bbc.com/news/business-28031502

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 64