Gauloises, adieu

  • A-pack-of-the-Gauloises-cigarettesGauloises, adio Franța

Marca de țigări Gauloises își poartă originea, dar și numele tradițional din Franța. Dar curând acest lucru se va schimba, pentru că o unitate de producție de la Nantes se închide, iar noi locuri de muncă sunt create în Polonia.

 

Legendarele țigări Gauloises, care poartă ca nume cuvânt francez pentru gali, nu vor mai sosi din Franța. Compania de tutun Seita, o filială a concernului Imperial Tobacco a anunțat marți la Paris închiderea fabricii sale de la Nantes din vestul Franței, ce deținea 327 de angajați. Un total de 366 din 1150 de locuri de muncă din Franța vor fi eliminate, în timp ce 130 de locuri de muncă vor fi create în Polonia. De asemenea o unitate din Anglia de la Nottingham, ce deține 570 de angajați va fi de asemenea închisă, conform informațiilor Imperial Tobacco.

 

Fosta întreprindere de stat Seita reprezintă ultimul producător major de țigări din Franța și a fost preluată de compania britanică Imperial Tobacco în 2008. Începând cu anul 2007 Gauloises și Gitanes dark nu vor mai fi produse în Franța. La fabrica de la Nantes erau produse Gauloises light, precum și în Riom, în centrul Franței. Dar chiar și în cazul Riom există semne de întrebare. Acolo sunt produse printre altele țigări cu arome sau mentol, produse ce vor fi interzie în UE începând cu 2016 ori 2018.

 

În Franța mai sunt prezente alte trei companii producătoare de tutun, dar acestea importă bunurile lor, numărul unu pe piață este brandul Philip Morris, cum ar fi Marloboro. În plus mai sunt active în Franța British American Tobacco (Lucky Strike, Dunhill) și Japan Tobacco International (Camel, Winston).

 

Imperial Tobacco, al patrulea mare grup internațional de tutun din lume a anunțat în luna februarie o reducere a veniturilor cu 6% și un plan de economii de 365 de milioane de euro. Ca motiv pentru reducerile de locuri de muncă, grupul a invocat vânzările mai mici din Europa, legile mai dure anti-fumat și contrabanda cu țigări, un fenomen în creștere.

 

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/zigarettenmarke-gauloises-kommen-bald-kaum-noch-aus-frankreich-12897177.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9