GAURA NEAGRA FRANCEZA E DE 14 MLD EURO

_75146248_75146247

Franta în ” gaură neagră” de 14 miliarde de euro
Guvernul francez se confruntă cu o “gaură neagră” de 14 miliarde de euro în finanțele publice, după supraestimarea impozituuil pe venit pentru ultimul an financiar. Președintele francez, Francois Hollande a crescut impozitul pe venit, TVA-ul și impozitul pe profit , de când a fost ales în urmă cu doi ani. Curtea de Conturi a declarat că încasările din toate cele trei taxe se ridicau la un plus de 16 miliarde de euro în 2013.

Criticii spun că politicile fiscale ale lui Hollande au rănit șansa Franței de o redresare economică susținută. În ciuda faptului că a fost ales pe un sistem de anti-austeritate, acesta ar fi trebuit să pună în aplicare o serie de reduceri de cheltuieli, si o serie de majorări ale taxelor.
Între timp, creșterea economică a fost inconsecventă, iar rata șomajului a atins un nivel record de 11% la sfârșitul anului 2013.

Economia franceză a văzut o creștere zero în primele trei luni din 2014, comparativ cu o creștere de 0,2%, cu trei luni anterioare. Pragul impozitului pe venit, pentru cei mai bogați cetățeni din Franța a fost ridicat la 75% anul trecut, fapt care i-a determinat pe unii cetățeni francezi, printre care şi actorul Gerard Depardieu, să părăsească țara și să caute cetățenie în altă parte în Europa.
Hollande a declarat deja că nu va încetini ritmul de reducere a deficitului, adăugând că Franța “nu poate trăi cu astfel de datorii grele”.

http://www.bbc.com/news/business-27602312

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 27