gauri de miliarde

urn-newsml-dpa-com-20090101-140517-99-02811-large-4-3

Schäuble trebuie să astupe o gaură de miliarde
Ministrul de finanțe Schäuble a prevăzut pentru anul 2014 un buget structural echilibrat, dar acuma pare un deficit de patru miliarde de euro. Cu toate acestea, Schäuble reconsideră dacă ținta mai este realizabilă.

În ciuda faptului că încă mai lipsesc miliarde în cadrul Ministerului de Finanțe German, pentru anul acesta deficitul nu reprezintă un risc. Un purtător de cuvânt al ministrului de finanțe Wolfgang Schäuble a subliniat sâmbătă la Berlin că bugetul structural pentru anul 2014 va fi echilibrat, dar în schimb acest fapt nu reprezintă o garanție pentru echilibrarea acestuia și pe anul 2015. Ministrul a răspuns unei chestionări din partea Süddeutsche Zeitung.

Reuters a raportat de asemenea cu câteva zile în urmă zu privire la o gaură bugetară de asemenea magnitudine. Experții bugetari socotesc o plată ce a fost dispusă de instanța fiscală de la Hamburg, în valoare de 2,3 miliarde de euro pentru un contract de furnizare combustibil nuclear. Dar operatorul nuclear prost gestionat nu poate efectua o plată de asemenea anvergură. De asemenea, guvernul federal trebuie să își facă socotelile în acest an cu 700 de milioane de euro mai puțin decât s-a stipulat pe proiectul de lege inițial.

CDU și SPD vor să închidă gaura de la buget. Expertul bugetar de la SPD Johannes Kahrs, a declarat sâmbătă pentru Reuters că ministerul de finanțe a fost rugat să ofere sugestii. Dar o decizie fermă nu va sosi cel mai probabil mai devreme de sfârșitul lunii mai. Problema cea mai mare a colegilor de la CSU și SPD a fost că în ciuda prognozei de venituri substanțiale  până în 2018, acestea vor putea fi atrase doar parțial.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/haushalt-schaeuble-muss-milliarden-loch-stopfen-12944288.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 7