Gazprom demarează construcția Turkstream

Rusia vrea să livreze gaze naturale către Europa folosindu-se de o nouă magistrală ce trece prin Turcia, ocolind astfel Ucraina. O criză diplomatică a determinat suspendarea proiectului, dar acum se pare că încep lucrările de construcție.

Concernul rus de energie, Gazprom, a început se pare construcția magistralei de gaze numită “Turkstream”. Lucrările de construcție de la magistrala Turkstream au fost începute în Marea Neagră, în apropierea coastei rusești. Implementarea proiectului se află în intervalul de timp programat. Clienții turci și europeni vor beneficia până la finalul anului 2019 de o nouă rută de încredere, pentru a importa gaz rusesc, explică directorul concernului, Alexei Miller.

Inițial construcția trebuia să înceapă la mijlocul anului 2015. Cu toate acestea, doborârea unui avion de luptă rusesc de către forțele turce la granița turco-siriană a provocat o dificilă criză diplomatică între cele două țări, care a provocat suspendarea proiectului.

Prin această magistrală gazul natural rusesc va fi transportat prin Marea Neagră către Europa, prin Turcia. Planurile prevăd o magistrală care să pornească din orașul Anapa aflat în sudul Rusiei și care să treacă pe sub Marea Neagră până la Kiyiköy, în partea europeanăa Turciei. Magistrala va avea o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi de gaz pe an și are marele avantaj de a permite rușilor să livreze gaze naturale către Europa ocolind Ucraina. Mulți politicieni din UE cer însă de multă vreme ca Europa să reducă dependența de gazele rusești.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Gazprom-beginnt-Turkstream-Bau-article19827360.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 + = 55