Gazprom sărbătorește vânzări record în Germania

80644395

Germania arde mult gaz rusesc, mai mult ca niciodată. Concernul național Gazprom publică valori record pentru anul trecut. Creșterile au de a face însă cu un proiect controversat.

Concernul național rus, Gazprom, a exportat anul trecut către Germania cantități mai mari ca niciodată. După cum a anunțat la Moscova, compania a livrat în 2016 un total de 49,8 miliarde de metri cubi de gaze. De la începutul anului au fost livrate cu 21% mai multe gaze naturale prin Pipeline Nord Stream decât în aceeași perioadă a anului precedent. Chiar și acesta este un rezultat record, spune directorul executiv Alexei Miller.

Prin magistrala baltică Nord Stream 2 se vor pompa din anul 2019 gaze naturale către Germania. Conducerea completează astfel magistrala existentă, Nord Stream 1. Construcția este sprijinită de mari concerne energetice, printre care firmele germane Wintershall, o subsidiară a BASF și fosta membră a Eon, firma Uniper. Multe state est-europene privesc acest proiect cu scepticism. Ele se simt ocolite, iar criticii avertizează de creșterea dependenței de gazul rusesc.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Gazprom-feiert-Rekordabsatz-in-Deutschland-article19564786.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 24