Gazprom şi China

111russia-ukraine-gas-supplies.si

Gazprom şi China
Potrivit oficialilor ruşi, afacerea planificată, între Gazprom şi China, pentru furnizarea de gaze în China este aproape de finalizare. ” Sperăm că negocierile vor fi finalizate conform programului “, a declarat ministrul adjunct de energie din Rusia, Anatoly Yanovsky, înaintea vizitei președintelui Vladimir Putin în China. ” Contractul este aș putea spune, în proporţie de 98% gata “, a declarat Yanovsky, pe 12 mai.

Rusia îşi propune să obţină bani din China, pe fondul sancțiunilor europene și americane asupra Ucraina, care amenință să împingă în recensiune cel mai mare producator de energie din lume. Moscova este în căutarea de a stimula creșterea economică și de fonduri de la a doua cea mai mare economie din lume, care şi-ar putea găsi drumul într-o serie de industrii, cum ar fi resursele naturale, locuințe și construcții de infrastructură, a declarat pentru Bloomberg săptămâna trecută, oficiali guvernamentali dorind să fie păstaţi în anonimat.
Două ședințe de guvern sunt programate in aceasta luna pentru a stabili reguli pentru investitorii chinezi ce vizează Rusia, au declarat oficialii .

Cu toate acestea, Moscova ar putea impiedica chinezii să investească în metale prețioase, minerit diamant și în proiecte de înaltă tehnologie. Rusia va examina, de asemenea, modalități de a reduce un aflux mare de cetățeni chinezi pe teritoriul său pentru a preveni tensiunile etnice, potrivit oficialilor. Relațiile Rusiei cu China sunt în creștere în mod constant.

În aprilie, Gazprom, cel mai mare producator de gaze naturale din Rusia , a declarat că are ca scop finalizarea acordului de gaze cu Beijing în această lună. Firma ar putea începe furnizarea în China, cu 38 de miliarde de metri cubi de gaz pe an – aproximativ un sfert din exporturile Rusiei către Europa – în 2018. UE se bazează pe Rusia pentru aproximativ o treime din necesarul de gaze, în timp ce 40 % din care este livrat prin conducte prin intermediul crizei care a lovit Ucraina. Gazprom și China au început discutarea aprovizionării cu gaze a celei de-a doua cea mai mare economie din lume, cu mai mult de un deceniu în urmă.
http://www.ibtimes.co.uk/gazprom-near-closing-mammoth-gas-deal-china-1448198

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =