gazu’ si pistolu’

luhansk-referendum

 

Gazprom avertizeză Ucraina că nu va avea gaz suficient pentu iarnă

Ucraina are doar jumătate din gazul de care are nevoie în depozit, pentru a evita penuria din această iarnă, a declarat marţi, director executiv adjunct al Gazprom, Vitaly Markelov.
Kiev are nevoie de 18.5 miliarde de metri cubi (BCM) de gaz în depozit , pentru a evita problemele, care vor putea fi duble faţă de cele din prezent, mai spune Markelov.

Moscova si Kievul sunt implicate într-un impas din cauza prețului pe care Kiev îl plateste Gazpromului pentru gaze. Guvernul interimar al Ucrainei a refuzat să plătească Gazprom dupa ce gigantul energetic rus, aproape a dublat prețul pe care îl percepe pentru resursele naturale. ” În conformitate cu colegii noștri ( din Ucraina ) , 9 bcm este în depozit . Pentru a trece de perioadele de toamnă și iarnă, ​​în mod normal, noi estimăm că ( Ucraina ) are nevoie de aproximativ 18,5 miliarde de metri cubi ( în total ) , “, a declarat Markelov jurnaliștilor.

Ucraina vrea să renegocieze un contract din 2009 cu Gazprom, care a fost blocat atunci de Kiev datorită sumei stabilită pentru gaz, de 485 dolari pe 1.000 de metri cubi. Prețul este cel mai mare stabilit de Gazprom pentru Ucraina, comparativ cu cel pentru restul clienţilor europeni. Fostul președinte Viktor Ianukovici a câștigat o reducere a prețului de 268.5 dolari pe 1.000 de metri cubi, după ce a respins un acord de integrare cu Uniunea Europeană. Dar acesta a fost demis din funcție în luna februarie, după luni de proteste masive.
Astfel, după ce un guvern interimar pro – european a fost instalat la Kiev, Gazprom a readus prețul la rata anterioară, Kievul refuzând să plătească. Ministru adjunct de energie al Rusiei a declarat luni că va organiza discuții cu Kiev pentru aprovizionarea cu energie odată ce guvernul ucrainean v-a plăti factura restantă pentru Gazprom.
Gigantul energetic rus Gazprom spune ca Ucraina se datorează 3.51 miliarde de lire pentru livrările de gaze și declară ca pentru gazul din iunie Kievul va plătii în avans.
http://www.ibtimes.co.uk/russias-gazprom-warns-ukraine-it-does-not-have-enough-gas-winter-1448356

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 + = 42