Gazul este mai ieftin în Germania

Concurența are efect: costurile pentru gaze naturale se află la cel mai scăzut nivel din toamna anului 2005. Cu toate acestea, în cazul consumatorilor se va resimți doar o treime din ieftinire.

Prețurile pentru gaze naturale se află în Germania la cel mai scăzut nivel din toamna anului 2005. Acest lucru a fost precizat de portalul online Verivox. Chiar și pe termen mediu, chiriașii și proprietarii a căror case sunt încălzite cu ajutorul centralelor pe gaz, pot să se aștepte la prețuri și mai reduse. Oferta de gaze naturale este foarte bogată pe piața mondială, iar noii actori precum SUA se implică pe piață, spune expertul energetic de la Verivox, Mathias Köster-Niechziol. La un preț de 5,67 de cenți pe kilowat-oră, factura anuală pentru o gospodărie cu centrală pe gaz și consum de 20.000 de kilowați oră va ajunge la fix 1152 de euro.

Portalul Check24 vine cu o altă estimare, de 1193 de euro, pentru exact același volum de gaz consumat. Gazul este astfel cu peste patru procente mai ieftin decât în urmă cu un an. Într-o perioadă de patru ani prețul gazelor naturale a scăzut cu 16%. În luna august 2013 costurile anuale au ajuns la 1368 de euro.

Într-adevăr, prețurile la gaze naturale sunt astăzi sub o presiune mult mai mare pe piața mondială decât în urmă cu doisprezece ani. Structura de furnizori nu s-a schimbat însă semnificativ. Fix 40% din gazele naturale consumate în Germania provin din Rusia, restul provine în mare parte din Olanda (29%) și Norvegia (21%). Acest lucru se datorează sistemului actual de conducte.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Gas-ist-so-guenstig-wie-seit-Jahren-nicht-article19989738.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 28 = 35