Gazul este semnificativ mai ieftin, la nemti

5e61e35ca0b1aa6e7f386f4f35da83de

În ultimii trei ani s-a ieftinit în special țițeiul pentru încălzire. Clienții care folosesc gazul au fost părăsiți de soartă, dar în curând s-ar putea să iasă soarele și pe strada lor, pentru că prețul gazelor naturale este tot mai scăzut.

Vești bune pentru consumatori: prețurile la gaz în Germania sunt mai reduse decât în ultimii zece ani și scad în continuare. Acest lucru reiese dintr-o evaluare a portalului online pe nume Verivox. Astfel că o gospodărie cu un consum anual de 20.000 de kilowați-oră ar trebui să achite în medie 1180 de euro pe an pentru furnizorul de gaz.

O valoare mai redusă de atât s-a înregistrat ultima dată în decembrie 2005 cu costuri medii anuale de 1156 de euro. Apoi prețurile la gaz au urcat la un nivel record de 1619 în decembrie 2008. Chiar și în următorul an prețurile la gaze naturale vor scădea în continuare, se spune în declarația celor de la Verivox. Furnizorii au mai mult spațiu de manevră, costurile de producție scad încontinuu, iar clienții încep să simtă acest lucru.

Prețurile de pe piețele europene aproape că s-au înjumătățit în ultimii doi ani de zile. Având în vedere situația pe piață prețurile medii pentru gospodăriile germane vor scădea în continuare, spune Jan Lengerke, din conducerea companiei Verivox.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Gas-ist-deutlich-billiger-article19073066.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 89 = 97