gazul indian

_74783409_109324529

Reliance şi BP, caută arbitraj împotriva Indiei
Reliance Industries din India, gigantul petrolier britanic BP și Niko din Canada au depus o notificare de arbitraj împotriva guvernului indian asupra prețurilor la gaze.
Firmele care operează India, cu cel mai mare câmp de gaze naturale, KG – D6, au câștigat o aprobare pentru a-şi dubla prețurile. Dar punerea în aplicare a fost amânată de către India, “câinele de pază” înaintea alegerilor generale în curs de desfășurare.

Companiile au declarat la sfârşitul săptămânii că fără claritate, atunci când prețurile vor crește, acestea ” sunt în imposibilitatea de a sancționa ” investițiile planificate la aproape $ 4 miliarde ( 2,4 miliarde lei ), in acest an. ” In plus, acest lucru va întârzia, de asemenea, capacitatea părților de a evalua și de a dezvolta alte descoperiri importante făcute anul trecut . ”
Descoperirea câmpului KG – D6 în 2002 a numit India ca fiind cea mai mare descoperire de gaze offshore.

În 2007 , guvernul din India – care stabilește prețurile de pe piața internă de gaze – a aprobat un preț de 4.2 dolari la un milion de unități termice britanice metrice ( BTU ) de gaz din domeniu pentru primii cinci ani de producție.Iar producția a început de la 1 aprilie 2009 și prin urmare, prețul a expirat la 31 martie 2014. Noul mecanism de stabilire a prețurilor a fost dezbătut de aproape doi ani și a fost un subiect politic fierbinte în India.

Guvernul a aprobat în cele din urmă un preț de 8 dolari per milion BTU metrice în 2013. Între timp, producția de gaz a scăzut din 2010, la rândul său, Reliance – care are o participatie de 60 % în domeniul – a susţinut că scăderea a fost cauza complexității geologice a blocului.
Cu toate acestea, guvernul a pretins că firma nu a îndeplinit previziunile sale și a amendat Reliance 1,7 miliarde de dolari pentru acest deficit. Pe tot parcursul acestui sfârşit de săptămână, cele trei firme au emis o declarație comună spunând că au avut” de lucru pentru a stopa declinul din domenii, produs în prezent “. BP a cumparat o participatie de 30% în domeniul de $ 7,2 miliarde în 2011.

http://www.bbc.com/news/business-27369477

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 − 50 =