GAZUL PUTIN

  • 3hxa5040Ucraina nu va plăti prețul la gaz

Ucraina nu vrea sau nu poate să plătească facturile la gaz către Moscova. Președintele rus Vladimir Putin insistă, totuși, ca Kievul să își plătească datoriile și amenință cu consecințe grave în cazul în care nu se întâmplă. Putin declară că situația este de nesuportat.

 

În disputa de pe marginea creșterii drastice de preț la gazele naturale din Rusia, Ucraina se arată de neînduplecat. Șeful furnizorului de stat Naftogas, Andrij Kobolew, a delcarat pentru publicația “Serkalo Nedeli”. Prin urmare, plățile către Rusia vor fi suspendate atâta vreme cât nu se ajunge la un acord privind prețul. Kobolew a adăugat că prețul de 500 de dolari pe 1000 metri cubi este nejustificat de situația de pe piață și de alte prețuri practicate. În restul Europei se practică prețuri de 370-380 de dolari pe mia de metri cubi.

 

Rusia a crescut prețul gazului de la 268 de dolari la 485 de dolari pe mia de metri cubi la începutul lunii acesteia. Acest lucru a fost justificat, printre altele, prin anexarea peninsulei Crimeea la Rusia, cea din urmă susținând ca această acțiune anulează acordul de acordare de reduceri Ucrainei din prețul gazelor. Acordul a fost încheiat în 2010 în schimbul utilizării portului Sevastopol din Crimeea de către flota rusă staționată în Marea Neagră, acord ce trebuia continuat până în anul 2017.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ukraine-will-Gaspreis-nicht-zahlen-article12650901.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 11 = 12