GDL amenință cu greve de avertizare în preajma Crăciunului

51f9cc75c1de3f7c06aa4068126ce6d9

Sindicatul mecanicilor germani de locomotivă, GDL, vrea să obțină pentru membri săi modele mai bune de muncă precum și salarii mai mari. La începutul negocierilor cu Deutsche Bahn șeful sindicatului, Claus Weselsky, pune presiune pe angajator.

Exista din nou discuții între Deutsche Bahn pe poziția de angajator și sindicatul german al mecanicilor de locomotivă despre introducerea unor programe mai bune de lucru și noi reguli privind timpul liber al mecanicilor, dar și salarii mai bune pentru toți angajații.

Dacă nu va exista nici un rezultat în primele trei runde de negociere ce vor avea loc până la începutul lunii noiembrie, atunci sunt posibile chiar și greve de avertisment, spune Claus Weselsky, directorul sindicatului mecanicilor germani. El se așteaptă ca deja din a doua rundă de negocieri să primească o ofertă din partea angajatorului.

Weselsky spune că este pregătit să lupte pentru cerința sa de majorare salarială cu patru procente, însă GDL pune accent în special pe elaborarea unor noi programe de lucru și flexibilitate. Spre exemplu, o majorare salarială de 2,5% împreună cu reducerea timpului de lucru cu două procente ar fi un rezultat pozitiv pentru GDL, subliniază Weselsky.

Directorul de personal al Deutsche Bahn, Ulrich Weber, a anunțat că va prezenta o ofertă până la a doua rundă de negocieri ce va avea loc la Frankfurt pe data de 25 octombrie. El spune că este important ca la masa negocierilor să se ajungă la un rezultat. Pentru asta trebuie să se discute tema timpului de lucru. Nu toate cerințele GDL pot fi însă satisfăcute, mai daugă acesta.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/GDL-droht-mit-Warnstreiks-zu-Weihnachten-article18824151.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − = 44