GDL amenință din nou cu greva

3kow3425

GDL amenință din nou cu greva
Călătorii din transportul feroviar german trebuie să se aștepte în continuare la surprize. Uniunea GDL dorește să inițieze un vot pentru aprobarea unor greve pe perioade mai lungi de timp, în cazul în care compania germană a căilor ferate ratează prezentarea unei oferte mai bune. O grevă de avertisment a mecanicilor de locomotivă a oprit complet traficul feroviar de dimineață.

O grevă a mecanicilor de locomotivă a oprit traficul feroviar în multe părți a Germaniei dis de dimineață. Greva ce a ținut trei ore și a fost inițiată de sindicatul mecanicilor de locomotivă a afectat traficul de distanțe scurte și lungi, precum și trenurile de navetiști și transportul de mărfuri. Accentul s-a pus, potrivit Deutsche Bahn, în partea de nord a Germaniei, în special în zonele orașelor Berlin, regiunea Leipzig și ocazional în Renania de Nord-Westfalia.

Unii călători au avut de suportat ore întregi de întârzieri datorate faptului că mai multe trenuri au fost complet anulate. La rutele pe distanțe lungi impactul s-a simțit toată ziua, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei feroviare, Achim Stauss. Acest lucru rezultă din faptul că trenurile anulate trebuiesc acum reintroduse treptat în traficul normal. Efectele grevei au fost clar simțite, spune Stauss.

Căile ferate susțin că au încercat să înlocuiască rutele anulate prin introducerea de autobuze pentru a atenua impactul asupra publicului călător. Personalul de serviciu a fost consolidat. Cine nu a putut călători conform planului de călătorie, le-au fost rambursate sumele, ori oferite bilete gratuite sau rezervări. De asemenea căile ferate au permis călătorilor să înlocuiască ruta pierdută cu orice alt fel de tren, inclusiv cu cele mai scumpe.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/GDL-droht-neue-Streiks-an-article13557036.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =