GE elimină 1600 de joburi în Germania

Încă un gigant tehnologic alege să dea afară angajații din Germania. După Siemens și cei de la General Electric (GE) reduc numărul joburilor. Printre altele, Berlin este locul care va fi afectat cel mai mult.

Concernul american General Electric, concurent al germanilor de la Siemens, vrea să reducă 1600 de locuri de muncăîn Germania, ca urmare a afacerilor cu energie care merg tot mai prost. Afectate sunt în special locațiile din Mannheim, Stuttgart, Berlin, Mönchengladbach și Kassel, anunță compania. Producția “GE Power Conversion” de la Berlin și “GE Grid Solutions” din Mönchengladbach vor fi închise complet. GE a informat angajații cu privire la aceste palnuri și se va consulta cu reprezentanții acestora. Concernul american a anunțat concedieri și pentru locațiile sale din Elveția: acolo vor fi eliminate 1400 de joburi.

Compania a motivat reducerile prin presiunea puternică care se pune asupra prețurilor și o cerere redusă pentru centrale electrice convenționale. Reducerile s-a dorit să se efectueze cât mai acceptabil din punct de vedere social și prin consultări avute cu angajații, spune directorul pe Germania al concernului, Alf Henryk Wulf.

GE deține în Germania 10.000 de angajați în peste 50 de locații. Concernul mixt a anunțat deja de la începutul anului 2016 că va renunța la mii de locuri de muncă în Europa, în Germania cel mai afectat va fi orașul Mannheim. Gigantul industrial american. Este pus sub presiune și datorită unor probleme interne și încearcă să le soluționeze printr-o restructurare a concernului. Prin achiziția diviziei energetice de la Alstom, GE a devenit și mai dependentă de afacerile tot mai slabe cu petrol și gaze naturale.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/GE-streicht-1600-Jobs-in-Deutschland-article20172040.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 51 = 58