GE vinde acțiunile de la divizia de finanțe

2015-06-02T152852Z-2090757862-LR2EB6216ZUY6-RTRMADP-3-GAS-CONFERENCE

GE vinde acțiunile de la divizia de finanțe

General Electric vrea să se despartă de divizia sa GE Capital. O parte din aceasta va fi vândută către fondul de pensii canadian CPPIB. Investitorii GE au cerut concentrarea pe afacerile de bază.

Concernul american de tehnologie General Electric continuă energic în vederea vânzării diviziei sale financiare GE Capital. Concurentul Siemens este acum pe cale să vândă o parte din afacere care oferă finanțare pentru societăți de investiții către cel mai mare fond de pensii din Canada.

Afacerile includ active de peste 10 miliarde de dolari americani, explică un insider. GE și Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB) mai trebuie să se pună la punct cu detaliile, informează cercuri apropiate.

În cazul în care afacerea va avea loc, ar exista un pas suplimentar pentru GE, ca divizia sa financiară în valoare de fix 500 miliarde de dolari (active estimate în anul 2013) să fie înstrăinată. Concernul se confruntă în această decizie importantă cu presiunea exercitată de investitori. Aceștia avertizează că este necesar ca, compania să se axeze pe afacerile de bază. Industria financiară prezintă mult prea multe fluctuații pe piață și obstacole legale.

De la criza financiară din SUA, grupul nu a mai fost capabil să construiască afaceri profitabile cu obligațiuni pe termen scurt, pentru a putea finanța creditele GE Capital. Fără această sursă profitabilă de finanțare și cu strictele prevederi legale GE nu mai poate realiza randamentele de altă dată din afacerile cu acordări de credite, precum înregistrează din alte domenii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/GE-verkauft-Finanzspartenanteil-article15254886.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7