GE vrea să preia SLM și Arcam

48446498

Printarea 3D este tot mai mult în atenția concernului american General Electric (GE). Gigantul industrial vrea să își forțeze intrarea în domeniu. Astfel că se pregătește să cheltuie din nou câteva miliarde de dolari.

General Electric (GE) vrea să extindă domeniul printării 3D printr-o investiție de miliarde în Europa. Concernul industrial american oferă 1,4 miliarde de dolari americani pentru două companii, SLM Solutions de la Lübeck și pentru compania suedeză Arcam AB. GE încearcă să convingă acționarii printr-o ofertă consistentă.

Pentru SLM Solutions americanii scot din buzunar 38 de euro pentru fiecare acțiune sau un total de 672 de milioane de euro, o primă de fix 37% față de prețul de piață. Pentru suedezi concernul american oferă 285 de coroane suedeze pe acțiune, ceea ce corespunde unei valori cu 50% peste prețul de piață al hârtiilor.

General Electric a explicat faptul că va sprijini dezvoltarea suplimentară a SLM Solutions pe termen lung, anunță SLM în continuare. Astfel că locațiile existente ale companiei vor fi păstrate și extinse. De asemenea, General Electric va sprijini păstrarea actualelor forțe de conducere în cadrul SLM Solutions.

Concernul american și-a manifestat deja intenția de a prelua 31,5% din SLM, în cazul în care oferta va fi acceptată. Dar pentru asta tranzacția trebuie să fie aprobată și de autoritățile competente.

Ambele companii sunt profitabile, SLM a beneficiat de pe urma unei dezvoltări rapide a afacerilor sale. După ce în urmă cu cinci ani compania înregistra venituri de 11,9 milioane de euro, compania a vândut anul trecut în valoare de 66 de milioane de euro, folosindu-se de cei 260 de angajați pe care îi are în prezent. Dar cu toate acestea, profitul SLM a fost minim.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/GE-will-SLM-und-Arcam-schlucken-article18574241.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 61 = 71