General Electric bucură investitorii

Caprivi
General Electric așteaptă pentru anul următor un profit în creștere. Conglomeratul american vrea să își bucure acționarii cu dividende în creștere. Acțiunile resimt un elan post-bursier.

Concernul industrial american General Electric a oferit pentru prima dată o perspectivă pentru anul viitor. În ciuda economiei mondiale slăbite și a reducerii substanțiale a rezultatelor din diviziile petrolieră și de gază, GE vrea ca în anul 2016 să câștige mai mult din punct de vedere operativ, iar conglomeratul promite că se va întări punând accent pe activitățile sale industriale de bază.

În afară de asta gigantul industriei a promis să plătească fix 26 de miliarde de dolari americani sub formă de dividende și răscumpărări de acțiuni față de acționarii săi. Acest lucru este posibil nu în ultimul rând pentru că societatea urmărește să se despartă de afacerile sale financiare, ce erau cândva extrem de cuprinzătoare.

Anterior, concurentul Honeywell a confirmat pentru investitori un an dificil. Creșterea organică a fost pusă de Honeywell în perspectivă pentru anul viitor cu 1% sau 2%, dar se păstrează de asemenea în minte faptul că presiunea pusă de scăderea prețului la petrol va fi de durată. GE așteaptă pe de altă parte pentru anul viitor o creștere organică de 2-4% în afacerile sale de bază.

Fiecare acțiune GE vrea să o recompenseze operativ cu 1,45-1,55 de dolari. Este mai mult decât s-au așteptat analiștii în medie cu 1,51 dolari. Pentru acest an GE a setat ca obiectiv 1,28 până la 1,35 dolari. Investitorii reacționează bucuroși: Acțiunile GE au crescut în comerțul obișnuit până la un maxim de 31,23 dolari și a închis într-un final la 30,98 dolari, cel mai ridicat nivel din primăvara anului 2008.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/General-Electric-erfreut-Anleger-article16589186.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6