General Electric înjumătățește dividendele

General Electric a devenit o piatră de moară pentru economia Statelor Unite. Timp de câteva luni prețul acțiunilor a scăzut continuu. S-ar putea ca în curând grupul industrial american să nu mai facă parte din Dow Jones. Acum acționarii trebuie să sufere și ei.

Concernul industrial american General Electric are probleme și se vede nevoit, pentru a doua oară din anii 1930 și până în prezent, să își reducă beneficiile datorate acționarilor. Gigantul a anunțat în cadrul unei conferințe a investitorilor, ce a avut loc la New York, că dividendele trimestriale vor avea valori înjumătățite, de 12 cenți pe acțiune.

General Electric a devenit din copil-minune o piatră de moară ce atârnă la gâtul economiei americane. În acest an valoarea bursieră a companiei americane de tradiție a scăzut cu peste o treime la 178 de miliarde de dolari. Directorul executiv al concernului, John Flannery, aflat în post din luna august a acestui an, vrea să schimbe lucrurile.

Dar pentru acest lucru are nevoie de bani – iar prin tăierea dividendelor el are în fiecare trimestru o sumă de exact un miliard de dolari care rămâne în companie. Flannery a declarat că înțelege implicațiile acestei decizii pentru investitori și nu a fost o decizie ușoară. Prețul acțiunilor General Electric se află în scădere continuă de la sfârșitul anului 2016.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/General-Electric-halbiert-Dividende-article20130459.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 8