General Electric renuntă la acordul in valoare de 3,3 miliarde de dolari cu Electrolux

_77443102_67392922

General Electric şi-a anuntat planurile de a rezilia acordul în valoare de 3,3 miliarde de dolari pentru a vinde divizia de aparate producătorului suedez Electrolux. Tranzactia nu a fost aprobată de către autoritățile de reglementare din SUA, din cauza temerilor că ar lăsa consumatorii cu prea puține opțiuni.

Electrolux – al doilea cel mai mare producator de aparate electrocasnice din lume – a căutat o modalitate de a crește prezența în Statele Unite. Într-o declarație, GE a anunţat că va “continua să exploreze ale opțiuni pentru a vinde divizia de aparate”.

GE a luat măsuri pentru a se concentra asupra afacerilor de bază, cum ar fi generarea de energie.

In conformitate cu termenii acordului inițial, Electrolux trebuie să plătească GE 175 milioane de dolari pentru destrămarea acordului. Companiile au anunțat tranzacția, în septembrie 2014.

După ce vânzarea a fost anunțată, Departamentul de Justiție al SUA a dat în judecată Electrolux și GE, spunând că acordul ar afecta în mod negativ cumparatorii de cuptoare, sobe si alte astfel de aparate. Electrolux ar fi controlat 40% din piața americană în cazul în care afacerea ar fi primit acordul.

http://www.bbc.com/news/business-35031578

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =