General Electric va construi noi trenuri pentru căile ferate din India

_86597221_gettyimages-464348904

General Electric a încheiat un contract în valoare de 2,6 miliarde de dolari cu guvernul indian pentru a construi o flotă de trenuri noi în India. Compania industrială cu sediul în SUA a declarat că va oferi Indiei 1.000 de trenuri noi pe sistem diesel în următorii 11 ani. Tranzactia include o investitie de 200 milioane de dolari a GE pentru a construi noi centrale și depozite.

Directorul executiv al GE, Jeff Immelt a declarat: “Acest proiect de infrastructură este o dovada in plus a poziției Indiei ca motorul de creștere din Asia.” Este cel mai mare acord semnat de GE cu guvernul indian din ultimii 113 ani. Guvernul Indiei a luat măsuri pentru a îmbunătăți căile ferate ale țării, care sunt vechi și supraaglomerate.

Țara intenționează să cheltuiască 137 miliarde de dolari in urmatorii cinci ani pentru a moderniza sistemul. Programul este destinat pentru a atrage investiții străine şi pentru a stimula productia Indiei. GE a mai fost de acord să înființeze o fabrică în zona Marhowra în statul indian Bihar.

http://www.bbc.com/news/business-34771521

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − 70 =