General Motors închide fabrica din Africa de Sud din cauza grevei metalurgiştilor

_76043302_76043301

General Motors închide fabrica din Africa de Sud din cauza grevei metalurgiştilor
General Motors a oprit producția din uzina sa principală din Africa de Sud, din cauza grevei susţinută de Uniunea Nationala a Metalurgiștilor. GM a declarat pentru BBC că linia de producție a scăzut, dar producătorul are suficiente mașini pentru cererile din următoarele două săptămâni.

Greva actuală vizează sectorul siderurgic și de inginerie, ceea ce afectează producţia din industrii, cum ar fi minele, industria auto și telecomunicații. GM nu este afectat în mod direct de greva NUMSA, dar este preocupată în cazul în care acțiunea sindicală durează mai mult de câteva săptămâni, nu va fi capabil să stocheze automobile precum camioane si SUV-uri mici.
Lucrătorii NUMSA cer o majorare salarială de 12% și o indemnizație de locuință. Joi seara, în urma discuţiilor cu angajatorii nu s-a ajuns la un acord, după ce uniunea a respins ultima ofertă propusă de aceştia.

Anul trecut, 30.000 de membri NUMSA din sectorul auto au intrat in grevă de o lună și producătorii auto au pierdut 2 miliarde de dolari, în venituri, din exporturile auto pe piața internațională cu 75%.
http://www.bbc.com/news/business-28157615

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 12