General Motors se alatură Lyft pentru a dezvolta autovehiculele fară şofer

_87477987_gettyimages-78853054Gigantul auto american General Motors (GM) va face echipă cu serviciul de partajare auto Lyft pentru a dezvolta o flotă de vehicule fără șofer. GM investeste 500 de milioane de dolari în Lyft ca parte a unei inițiative în valoare de 1 miliard de dolari in strângerea de fonduri și va avea un loc la sediul companiei din San Francisco. Președintele Lyft, John Zimmer a declarat ca firma sa a împărtășit aceeași viziune.

Un număr de companii tehnologice, cel mai vizibil Google, au in perspectivă dezvoltarea de masini fară sofer. Rapoartele sugerează, de asemenea, că Apple construieşte prototipuri de ceea ce se numesc mașini autonome în SUA. Dar alti constructori de automobile, de asemenea, în cursa, cu Daimler, Tesla și alții investesc în acest concept.

Fuziunea se va concentra pe două domenii principale. Primul este “dezvoltarea în comun a unei rețele de vehicule autonome la cerere”.
Al doilea îi va oferi conmpaniei Lyft acces mai usor la inchirierea de masini modificate genetic.

În ciuda eforturilor a diverse companii de a dezvolta masini fara sofer, rămân multe obstacole în calea adoptării pe scară largă, susţin criticii. În afară de provocările tehnologice, care pot fi depășite în timp, există probleme de reglementare bazate pe argumente etice și considerații de asigurare bazate pe probleme de responsabilitate.

http://www.bbc.com/news/business-35226600

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 68 = 76