Generali devine obiectul unei preluări

Die-Allianz-bietet-bei-Kfz-Haftpflicht-Versicherungen-jetzt-auch-Telematik-Tarife-an

În sectorul aisgurărilor se înregistrează mișcare. Acțiunile concernului italian Generali urcă semnificativ pentru a doua zi consecutiv. Banca italiană Intesa este interesată de acord. Ce fac cei de la Allianz?

Concernul italian de asigurări, Generali, este potrivit informațiilor existente, în vizorul băncii Intesa Sanpaolo. Instituția financiară are în vedere posibilitatea preluării pachetului majoritar de acțiuni de la asiguratorul din Trieste, spun doi insideri. Intesa vrea de asemenea să plătească cu acțiuni proprii. Generali are o valoare bursieră de 22 de miliarde de euro. Pasul este aparent o încercare de a preveni vânzarea Generali către concurentul francez Axa și astfel să dispară complet de pe piață.

După rapoartele ziarelor La Stampa și La Republica, Allianz poate profita de asemenea de pe urma acestei situații. Liderul european ar putea să renunțe la o parte din acțiunile deținute după ce Generali va fi preluat de Intesa. Un insider spune că ține de Intesa reconstruirea sectorului asigurărilor din țară și vânzarea unei părți a companiei.

Acțiunile Generali au urcat marți pe bursa de la Milano cu peste zece procente, în timp ce acțiunile Intesa au cedat cinci procente. Acțiunile acționarului majoritar al Generali, Mediobanca, au crescut și ele cu opt procente. Titlurile Allianz fac parte dintre pierzători, contrar tendinței de pe piață și a celei înregistrate în indicele principal DAX.

Directorul Generali se opune deja planurilor Intesa. Asiguratorul este implicat cu 3,01% în cadrul Intesa, printr-un acord de împrumut acțiuni. Astfel că după dreptul italian există obstacole în calea unei preluări pentru Intesa. Analistul Luca Comi de la Bank ICBPI, a declarat că Intesa ar trebui să facă o ofertă de cel puțin 60% din Generali.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Generali-wird-zum-Uebernahmeobjekt-article19630862.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − 36 =