Geniul financiar Buffett iese de la Exxon

buffett

Buffett iese de la Exxon

Warren Buffett este un geniu al lumii financiare. Majoritatea investitorilor stau cu sufetul la gură să vadă ce companii mai cumpără acesta sau vinde. Dar se pare acum că el nu mai vrea să aibe de a face cu industria petrolieră din SUA.

Scăderea prețurilor din industria petrolieră îl îndepărtează pe multimilardarul american și investitorul legendar Warren Buffett din sectorul energetic. Firma sa de investiții Berkshire Hathaway nu mai deține de la sfârșitul lunii decembrie vreo acțiune la marea compania americană Exxon Mobil și Conoco Philips. Asta a anunțat US Securities and Exchange Commission.

La sfârșitul lunii septembrie Berkshire a fost evaluată la 3,7 miliarde de dolari cu 41 milioane de acțiuni deținute ca implicare în Exxon și cu 471.994 acțiuni la ConocoPhilips. Ambele companii au fost afectate de scăderea din vară a prețurilor la petrol, care au scăzut la mai mult de jumătate din valorea inițială, astfel compania fiind nevoită să taie masiv din profituri.

Exxon Mobil este cea mai mare companie petrolieră din lume ce este listată la bursă. ConocoPhilips este a treia cea mai mare firmă petrolieră din SUA, dar este axată mai mult pe servicii de producție.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Buffett-steigt-bei-Exxon-aus-article14535111.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 54