Germania aprobă construcția a 340.000 de locuințe

IMG_0546
În multe orașe și regiuni din Germania este o lipsă acută de locuințe la prețuri accesibile. Iar unde există cerere mare, poate fi compensată doar de o ofertă pe măsură. Astfel că se construiește tot mai mult. Cifrele recente din Germania prezintă un boom pe piața imobiliară. Însă nu este suficient.

Boom-ul din domeniul construcției de locuințe se păstrează. Din ianuarie și până în octombrie a fost aprobată în Germania construcția unui total de 340.000 de locuințe, ceea ce reprezintă o creștere de 23% față de anul precedent, după cum prezintă Biroul de Statistică din Wiesbaden. Un număr mai mare de locuințe aprobate într-un singur an a mai existat doar în anul 1999. Ministrul Federal al Construcțiilor, Barbara Hendricks, crede că ar fi necesar să se construiască 400.000 de locuințe pe an și la fel consideră și mulți reprezentanți ai sectorului imobiliar.

Cel mai puternic a crescut numărul de locuințe noi în case multi-familiale. În primele unsprezece luni ale anului trecut au fost acordate cu 27,4% mai multe autorizații de acest fel ca și în aceeași perioadă din anul precedent. Numărul locuințelor aprobate în case pentru două familii a crescut cu 13,8%, iar cele unifamiliale cu 0,9%.

Cea mai puternică creștere din punct de vedere procentual a existat, potrivit Biroului Federal de Statistică în cazul autorizațiilor pentru locuințe în cartiere rezidențiale. Printre acestea se numără și căminele pentru refugiați. În comparație cu aceeași perioadă din anul precedent a existat aici o creștere de 125,4%. Astfel că între ianuarie și noiembrie 2016 au fost aprobate mai multe locuințe în cartiere rezidențiale chiar și decât în case pentru două familii. În același timp numărul locuințelor, care a rezultat inclusiv din numărul autorizațiilor de renovare și extindere, a atins cel mai ridicat nivel din 1998.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bau-von-340-000-Wohnungen-genehmigt-article19589762.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − 91 =