Germania cere Greciei să implementeze reformele

BN-IQ897_gersev_P_20150529120235

Germania cere Greciei să implementeze reformele

Germania a cerut luni, prim-ministrului Greciei Alexis Tsipras, să pună în aplicare reformele convenite în schimbul planului de salvare de miliarde de euro de către creditorii țării. În alegerile de duminică, grecii au oferit premierului Tsipras și partidului său de stânga, SYRIZA o a doua șansă de a conduce o economia apăsată de recuperare, în ciuda întorsăturii în acceptarea ultimului plan de salvare care cere mai multe politici de austeritate și de reformă.

“Al treilea program de salvare rămâne valabil, de asemenea, dincolo de ziua alegerilor și de discuțiile de coaliţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Seibert la o conferință de presă la Berlin. De când Tsipras a semnat acordul de salvare, Berlinul aşteaptă ca acesta să respecte angajamentele, a declarat Seibert.

SYRIZA intenționează să guverneze în coaliție cu partidul de dreapta, partenerul lui Tsipras ales după ce a câștigat ultimele alegeri generale în luna ianuarie. Cu Germania cel mai mare contributor la planurile de salvare, unii dintre aliaţii lui Merkel sunt îngrijorați de nivelul ridicat al evaziunii fiscale din Grecia.

http://www.nytimes.com/reuters/2015/09/21/business/21reuters-greece-election-germany-reaction.html?src=busln

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 63 = 65