Germania este al treilea cel mai mare exportator de arme

64788387

Prin livrările controversate către Arabia Saudită, Qatar sau Algeria Germania a vândut în anul 2015 produse pentru sectorul apărării în valoare totală de 4,78 miliarde de dolari, cifră depășită doar de Rusia și SUA.

Germania a fost anul trecut al treilea exportator de armament din lume, în urma Statelor Unite ale Americii și Rusiei. După cum raportează serviciul “Jane’s” în raportul său anual privind înarmarea, companiile germane au vândut în anul 2015 armament și tehnică militară în valoare de fix 4,78 miliarde de dolari americani (4,2 miliarde de euro), arme de foc de calibru mic și muniția nefiind incluse în această statistică.

Ceva mai puțin de o treime (29%) au mers către zonele de criză din Orientul Apropiat și Nordul Africii. Cel mai important cumpărător din această regiune a fost anul trecut Arabia Saudită, urmată de Algeria, Egipt și Qatar. Potrivit celor de la “Jane’s”, livrările către Africa de Nord și Orientul Apropiat vor crește până în anul 2018 peste 40% din exporturile germane de armament, urmând ca ponderea să se reducă din nou treptat până la 28%.

În anul precedent Germania se situa abia pe locul cinci în topul celor mai mari exportatori. Este posibil ca în anul 2016 Germania să ocupe din nou doar locul patru, dar nu datorită faptului că și-ar reduce volumul de export, spune autorul Ben Moores. Dimpotrivă, suma totală va crește din nou minim. Motivul ar fi reprezentat de faptul că Franța își revigorează industria de armament, spune Moores. Suma totală a exporturilor franceze de armament din acest an este estimată la fix șase miliarde de dolari americani. Potrivit estimărilor sale, Franța ar putea depăși Rusia până în anul 2018 și să devină al doilea cel mai mare exportator de echipamente militare.

http://www.n-tv.de/politik/Deutschland-ist-drittgroesster-Waffenexporteur-article17922891.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 9