Germania impresionează Standard & Poor`s, si primeste AAA

RTX1VQJ4

În mijlocul crizei și haosului un stat se remarcă, ca și redută a stabilității: Republica Federală Germania evoluează din nou la înalțime, pe măsura evaluărilor analiștilor influenți. Motto-ul lui Merkel, “Wir schaffen das” (noi putem face asta) se pare că motivează întreaga economie germană.

Agenția de rating Standard & Poor`s (S&P) a confirmat din nou cea mai ridicată notă pentru economia Germaniei. Bonitatea celei mai mari economii din zona euro este cotată în continuare cu calificativul “AAA”, anunță S&P vineri seara după încheierea tranzacționărilor bursiere. Nu este de așteptat nici un fel de retrogradare a ratingului Germaniei în perioada următoare. Iar perspectiva este de asemenea evaluată ca fiind stabilă.

Germania prezintă o economie modernă, extrem de diversificată și competitivă, sunt de părere experții S&P, care în cadrul evaluării bonității utilizează cifrele economice ale mai multor state dezvoltate sau în curs de dezvoltare.

Puterea economică nu este cel mai important pilon analizat din perspectiva analiștilor. Guvernul german a adoptat de asemenea o politică monetară prudentă, după cum subliniază însăși analiștii. Germania este în situația de a face față unor șocuri economice majore. Criza refugiaților nu va afecta în nici un fel situația financiară a guvernului german, sunt de părere specialiștii de la S&P.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutschland-beeindruckt-S-P-article16728141.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =