Germania livrează în continuare arme către Egipt

22704425

Oficial livrările de arme către Egipt sunt interzise încă din anul 2013. Dar numeroase țări din Uniunea Europeană ignoră această interdicție, după cum arată un raport al Amnesty International. Chiar și Germania face la fel.

După cionirile sângeroase ce au avut loc în Egipt în august 2013, în care sute de demonstranți au fost uciși, Uniunea Europeană a emis o interdicție fundamentală față de livrare de arme și muniții către țara nordafricană. După informațiile organizației pentru drepturile omului, Amnesty International, 12 state UE încă mai ignoră această interdicție, printre acestea aflându-se și Germania.

Statele membre UE au emis doar în anul 2014 un număr de 290 de autorizații pentru exporturi de armament cu o valoare totală de 6 miliarde de euro. Au fost exportate, printre altele, armament ușor și de calibru mic, muniție, vehicule blindate, elicoptere militare și tehnologie de supraveghere. Bulgaria, Cehia, Franța și Italia sunt printre principalii furnizori de astfel de produse, care sunt utilizate printre altele pentru suprimarea populației egiptene.

Germania a aprobat în anul 2014, potrivit Amnesty, exporturi de arme în valoare de 22,7 milioane de euro, în special din domeniul tehnologiei pentru submarine. După cum anunță organizație pentru drepturile omului, în anii anteriori au fost aprobate tot mai multe livrări de vehicule blindate, care au fost utilizate chiar și împotriva demonstranților. Potrivit declarațiilor organizației Transparency International, sistemul de supraveghere FinFisher a fost de asemenea livrat către statul egiptean, iar aceasta poate fi utilizat pentru a spiona membrii pașnici ai opoziției.

http://www.n-tv.de/politik/Deutschland-liefert-weiter-Waffen-an-Aegypten-article17769961.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 54