România nu are o autostrada continua dar Germania are deja prima autostradă electrică

Nu doar automobilele, ci și camioanele vor deveni mai prietenoase cu mediul înconjurător. Din acest motiv a fost înființată prima autostradă electrică germană (eHighway) pentru camioane electrică de mărfuri. Pe porțiunea de test din Hessen, vehiculele vor fi aprovizionate pe viitor cu electricitate cu ajutorul liniilor aeriene.

Pe autostrada 5 vor fi testate pentru prima dată camioane electrice cu pantografe. Porțiunea de test de la Hessen este primul proiect de acest gen realizat pe drumuri publice în Germania, aflăm din datele Ministerului Mediului. În anul 2018 așa-numita “eHighway” va fi finalizată. În 2019 primele camioane speciale vor fi alimentate cu energie electrică din linii aeriene.

Ministrul Mediului din landul german Hessen, Tarek Al-Wazir, a dat la Frankfurt startul simbolic pentru acest proiect. Porțiunea de test va fi creată între intersecțiile Langel / Mörfelden și Weiterstadt. Are o lungime de aproximativ cinci kilometri și va fi electrificată pe ambele sensuri în anul ce urmează. Proiectul pilot este finanțat de Ministerul Federal al Mediului, care va acoperi în totalitate costurile de 15 milioane de euro. Tehnologia a fost dezvoltată de cei de la Siemens și testată pe o fostă zonă de formare militară din Brandenburg.

Potrivit Ministerului Federal al Mediului, pe lângă acest proiect pilot vor mai fi create alte două porțiuni în afara landului Hessen: una pe autostrada 1 la Lübeck și una pe un drum național din landul Baden-Württemberg. Potrivit datelor de la autoritatea de transport “Hessen mobil”, există deja trei companii de expediții care sunt pregătite să testeze un camion pe aceste porțiuni, iar alte două companii se mai află de asemenea în discuții cu autoritățile.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Deuts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1