Germania păstrează ratingul de top

45336032

Germania păstrează ratingul de top
Germania este considerată de mulți investitori ca un paradis sigur și deosebit de solvabil. Standard&Poor a confirmat scorul de top pentru cea mai mare economie a Europei.

Germania își păstrează ratingul său de top și rămâne una dintre cele mai solvabile țări din lume. Agenția de rating Standard&Poor (S&P) a menținut ratingul de top al celei mai mari economii din Europa. Bonitatea a fost recompesată cu ratingul AAA sau triple A, conform ultimei evaluări a S&P. De asemenea, țara nu este amenințată de downgrade. Perspectiva rămâne stabilă. Acest cel mai înalt grad este deținut doar de câteva țări din lume.

merkel

Experții S&P au lăudat politicile fiscale prudente și disciplina fiscală a guvernului. Spre deosebire de alte țări industrializate, nici statul nici sectorul privat nu are mare nevoie de economisire. Mai mult de atât, economia Germaniei a demonstrat capacitatea de a face față șocurilor economice și financiare grave, spun cei de la S&P.

Clasificarea de top ajută statele să își administreze datoria în condiții foarte favorabile și să se împrumute de pe piața de capital. Celelalte două mari agenții de rating, Moody și Fitsch dau Germaniei de asemenea cea mai mare notă. Pentru economia germană, S&P se aștepta la un impuls suplimentar. După 0,4% anul trecut, este de așteptat ca în 2014 creșterea economică să se ridice la 1,8%, iar pentru 2015 aceasta să se situeze undeva la 2 procente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutschland-behaelt-Spitzenrating-article13200991.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 + = 87