Germania poate rata tranziția energetica

65119350

În Marea Nordului s-a ridicat un parc eolian, iar pentru cantitățile mari de energie produse de acesta operatorul va primi o garanție de preț. Dar nu pare sa intereseze pe nimeni că energia va ramâne nefolosită fără existența unei rețele corespunzătoare. Astfel că, consumatorii germani plătesc în plus pe factura din fiecare lună, pentru o tranziție energetică care nu se petrece.

Estul-Emden este un cuvânt pe care nu mulți vor să îl pronunțe. Dar când expertul economic CDU, Michael Fuchs, crește această presiune, lumea începe să se precipite. Germania este pusă în fața a ceea ce e posibil sa fie cea mai mare gafă din istoria EEG, spune reprezentantul din Bundestag, care a militat pentru reforma energetică.

Pentru că în mare, mai la nord de Borkum a fost construite parcuri eoliene gigant, care ar trebui să aprovizioneze Germania cu energie verde. Dar există o mică problemă: “estul-Emden”. Rotoarele cu o capacitate de 900 de megawați vor începe să se rotească doar mai târziu, undeva prin anul 2019. De asemenea, platformele electrice din mare vor fi finalizate tot atunci. Este nevoie și de un cablu care să transporte energie către uscat, care în prezent nu există.

Pentru că linia necesară pentru transport va fi finalizată doar în anul 2021. Această dată este estimată și de către operatorii de rețele și parcuri eoliene. Efectul grotesc este că, datorită faptului că operatorul are un angajament privind producția energiei electrice, iar noile parcuri eoliene sunt foarte eficiente, acesta va primi o sumă de 900 de milioane de euro anual, pentru o energie electrică ce nu poate fi introdusă în rețea, deci este produsă degeaba.

După vechiul regim german companiile trebuiau să construiască parcuri eoliene, după care veneau altele care construiau rețelele corespunzătoare. Iar faptul că, clienții plătesc pentru energie electrică verde, care însă nu poate fi utilizată, nu este ceva rar în Germania.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/So-verspielt-Deutschland-die-Energiewende-article17918691.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − = 40