Germania primește 4,5G

Vodafone-4-5G-Hannover

Vodafone pornește prima stație de bază pentru implementarea standardului de mare viteză 4,5G în telefonia mobilă din Germania. Este o tehnologie intermediară care va face posibilă tranziția către standardul ultra-rapid 5G și oferă deja conexiuni mult mai rapide decât LTE. O2 se implică de asemenea în proiectul pilot.

Vodafone a instalat, potrivit proprilor date, cea mai rapidă stație de date mobile din Germania. Instalația este amplasată în apropierea aeroportului de la Hannovra. Prin gruparea a trei magistrale de date se atinge o viteză de transfer de 375 Megabiți pe secundă, oferind astfel o etapă intermediară între standardele actuale și viitorul 5G. Această a cincea generație de tehnologii de transmisie mobilă a datelor va înlocui actuala tehnologie 4G (LTE) și va sosi pe piață în anul 2020.

Ei sunt primii care oferă 4,5G în Germania, iar acest lucru reprezintă un important pas în față, spune directorul pe Germania al Vodafone, Hannes Ametsreiter, promițând plasarea unor astfel de instalații pe tot teritoriul Germaniei. În următoarele șase luni șase până la zece procente din toți utilizatorii Germani de servicii de internet Vodafone se vor putea bucura de viteze teoretice 4,5G, cu toate acestea, tehnologia LTE Turbo este deocamdată disponibilă doar în smartphone-urile de top Galaxy S7 și S7 Edge, după o actualizare corespunzătoare de software. Probabil vor sosi curând și alte dispozitive compatibile 4,5G de la alți producători.

La proiectul său 4,5G Vodafone lucrează cu furnizorul chinez de echipamente de rețea, Huawei. După datele concernului de telecomunicații de la Düsseldorf, cu o viteză teoretică maximă de 375 de megabiți pe secundă un album de muzică de 600 megabytes va fi descărcat de pe internet în 16 secunde. Aplicația Pokemon Go se descarcă în fix o secundă. Rata de transfer depinde în mod evident de calitatea semnalului și de numărul utilizatorilor prezenți simultan în rețea. Dacă există un număr mare de consumatori care utilizează simultan din lățimea de bandă a rețelei, atunci rata de transfer pentru fiecare utilizator scade în consecință.

Chiar și O2 colaborează cu Huawei pentru implementarea și dezvoltarea de rețele 4,5G. Providerul de servicii telecom are o rețea-pilot lansată la München care deocamdată nu este disponibilă pentr publicul larg. Este planificată lansarea în anul următor. În teste sunt prevăzute rate de transfer de până la 400 de megabiți pe secundă, anunță compania.

Deutsche Telekom se va axa direct pe standardul 5G, care va fi capabil de rate teoretice de transfer de până la 10 gigabiți pe secundă. Compania de la Bonn vrea să implementeze la Berlin o rețea de test, care să fie apoi extinsă până în anul 2020 la nivelul unei infrastructuri inteligente de comunicații. 5G ar urma să fie introdus la nivel național până la Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo din anul 2020.

http://www.n-tv.de/technik/Jetzt-kommt-das-4-5G-Netz-article18247411.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 + = 81