Germania se așteaptă la o creștere puternică

Motorul economic rulează la putere maximă, cifrele sunt strălucitoare: la scurt timp înainte de începerea noii perioade legislative Ministrul Federal al Economiei, Brigitte Zypries, majorează semnificativ prognoza oficială de creștere.

Guvernul federal crede că economia germană se va păstra în continuare pe curs de creștere. Produsul intern brut va crește în acest an cu 2,0%, iar anul următor cu 1,9%, anunță Ministrul Federal al Economiei, Brigitte Zypries, la prezentarea așa-numitei “proiecții de toamnă”. În prognoza anului precedent guvernul federal s-a așteptat pentru anul 2017 la o creștere de 1,5% și 1,6% pentru anul 2018.

Economia germană merge bine, explică politicianul SPD. Următorul guvern federal trebuie să aibe grijă ca acest lucru să nu se schimbe, mai adaugă aceasta. Conjunctura din Germania a câștigat în impuls și amplitudine, rămânând în faza de creștere chiar și în următorii ani.

Experții în conjunctură economică din cadrul Ministerului Economiei consideră că o creștere semnificativă a ocupării forței de muncă și creșterea salariilor ar trebui să conducă la creșterea cheltuielilor de consum de către gospodăriile particulare. Importurile din anii 2017 și 2018 vor crește mai puternic decât exporturile, acesta este alt aspect de așteptat pentru anii următori. Acest lucru ar putea reduce din excedentul enorm pe care Germania îl are în balanța comerțului exterior, criticat de toată lumea.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutschland-erwartet-starkes-Wachstum-article20077832.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 6 =