Germania trebuie să investească mai mult dar fără să crească datoriile

_78383959_78383958

Schaeuble: Germania trebuie să investească mai mult dar fără să crească datoriile

Ministrul de finanţe al Germaniei, Wolfgang Schaeuble a declarat duminică într-un interviu că Germania trebuie să crească investițiile în vederea îmbunătățirii competitivității – dar nu în detrimentul datoriilor. Comentariile sale urmează o serie de date economice care arată că economia cea mai importanta din Europa a încetinit.

Schaeuble se găseşte sub presiunea de a stimula cheltuielile de infrastructură. Lista cu potenţialele proiecte include drumuri, căi ferate, rețele energetice și de bandă largă. Germania, cea mai mare economie a Europei, este de așteptat să crească cu doar 1,2% in acest an, cu o creștere de 1,3% în 2015, în scădere de la o estimare anterioară de 2%.

Economia germană s-a contractat cu 0,2% în perioada aprilie-iunie a acestui an, în timp ce cifrele publicate saptamana trecuta au aratat ca exporturile au scăzut cu 5,8% în luna august, cea mai mare scădere lunara din ultimii cinci ani.
Aceste cifre au urmat o producţie industrială slabă și studii recente care arată o scădere în încrederea mediului de afaceri.

http://www.bbc.com/news/business-29681331

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 21 = 30