Germania va crește cheltuielile pentru apărare însă nu va uita istoria sa militară

Germania va crește cheltuielile pentru apărare în următorii ani așa cum le-a promis aliaților săi din NATO, însă guvernul ar trebui să nu uite istoria militară a țării și temerile în rândul vecinilor săi europeni, a declarat miercuri ministrul de externe german Sigmar Gabriel, relatează Reuters.

‘Trebuie să ne întrebăm dacă vecinii Germaniei ar fi liniștiți dacă ne-am transformat într-o mare putere militară în Europa’, le-a spus Sigmar Gabriel jurnaliștilor.

Șeful diplomației germane le-a cerut de asemenea trupelor ucrainene și separatiștilor proruși să respecte acordul de încetare a focului, avertizând că va fi dificil de rezolvat criza din estul Ucrainei dacă cele două părți nu vor respecta acordurile încheiate.

Secretarul general al OSCE, Lamberto Zannier, care monitorizează conflictul, a declarat marți că armistițiul din Ucraina ‘nu arată prea bine’ și că o confirmare a retragerii convenite a armamentului greu de pe linia frontului va trebui să aștepte până cel puțin miercuri.

‘Se pare că activitățile continuă. Nu am o confirmare de ultim moment, însă nu arată prea bine’, a spus Lamberto Zannier la sediul Națiunilor Unite din New York, unde s-a adresat Consiliului de Securitate al ONU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 1