Germania vrea limitarea numerarului

RTR4T7PFÎn Germania plățile în numerar în volum de peste 5000 de euro vor fi curând interzise. Chiar dacă o astfel de mutare ar fi una neobișnuită, aceasta are sens.
Când vina vorba de bani chiar și prieteniile iau sfârșit. De aceea este puțin riscant dacă stăm să ne gândim că guvernul federal german se gândește să introducă o limită superioară pentru plățile în numerar, în valoare de 5000 de euro. Pentru că mulți germani au un sentiment neplăcut doar la gândul unei astfel de limite. Cu toată înțelegerea pentru acest disconfort, introducerea unei limite ar avea sens.

O limită maximă în cazul operațiunilor cu numerar ar putea ajuta la reducerea evaziunii fiscale și a spălării de bani, de asemenea ar îngreuna afacerile crimei organizate. Ministerul federal de finanțe fondează de asemenea propunerea prin faptul că numerarul este un vehicul important pentru finanțarea terorismului.

Toate acestea sunt motive favorabile introducerii unei limite.
Este vorba despre luarea unei măsuri care a fost luată de multă vreme în alte părți ale Europei și reprezintă acolo deja ceva banal. Dar există și diferențe mari în funcție de regiune.

În Italia există o interdicție generală în cazul operațiunilor cu numerar în volum mai mare de 3000 de euro, iar în Franța operațiunile persoanelor fizice, printre care și cumpărările de automobile, sunt limitate la 1000 de euro. Cu alte cuvinte, depinde de zona unde a fost introdusă această limită și specificul ei.

Banii în numerar sunt o libertate înselătoare, este de părere expertul economic Lars Feld. Perspectiva de a nu mai putea plăti cu bancnote sau monede provoacă frică multor oameni. Dar nu este vorba despre renunțarea completă la numerar. Cine vrea să plătească cu numerar la supermarket poate face acest lucru în continuare.

Cine se opune unei limite maxime de 5000 de euro? Afacerile cu un volum atât de mare de numerar sunt comune doar anumitor oameni. Este semnificativ cine protestează împotriva acestei reguli: pe lângă comercianții de mașini uzate, mai sunt bijutierii sau cei care fac afaceri cu obiecte de lux.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bargeld-einschraenken-Gute-Idee-article16918521.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 + = 55