Germania vrea să introducă teste aleatorii pemtru măsurarea emisiilor

German Transport Minister Alexander Dobrindt arrives for the weekly cabinet meeting at the chancellery in Berlin, Germany, September 23, 2015. REUTERS/Hannibal Hanschke

German Transport Minister Alexander Dobrindt arrives for the weekly cabinet meeting at the chancellery in Berlin, Germany, September 23, 2015. REUTERS/Hannibal Hanschke

 

Germania vrea să efectueze teste neanunţate pentru măsurarea emisiilor pentru toti producătorii de automobile, a declarat duminică ministrul transporturilor, Alexander Dobrindt, cu scopul de a recastiga increderea în industrie, care a fost distrusă de scandalul emisiilor Volkswagen. O modalitate de a efectua testele aleatorii ar fi prin selectia unor anumite modele de la companii de închiriere auto, a declarat ziarului. Tehnicieni care efectuează testele vor avea grijă să asigure transparența.

Noile măsuri vor fi prezentate joi la camera inferioară a parlamentului Bundestag . Acestea ar face apel, guvernului să prezinte planurile de a încuraja șoferii să treacă la mașinile electrice.

Volkswagen, cel mai mare producator auto din Europa, a recunoscut în septembrie că ar fi înșelat testele de emisii din SUA prin instalarea unui software capabil să manipuleze testele în 11 de milioane de vehicule diesel din întreaga lume. Volkswagen a pus deoparte 6,7 miliarde de euro pentru a ajuta la acoperirea costurilor legate de rechemări și încă 2 miliarde de euro pentru plăți compensatorii aferente manipulări nivelurilor de emisii de dioxid de carbon.

http://www.reuters.com/article/us-volkswagen-emissions-germany-idUSKCN0VN0IN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 9 =