Germanii cer salarii mai mari cu patru procente

66315740

În noua rundă de negocieri tarifare sindicatul german al mecanicilor de locomotivă cere din nou mai mulți bani pentru membri săi și ore de lucru fixe. Promisiunile de anul trecut nu au fost respectate de Deutsche Bahn, acuză Weselsky.

Deutsche Bahn și clienții ei se confruntă cu o nouă rundă de negocieri cu sindicatul GDL al mecanicilor de locomotivă. Într-un interviu pentru “Săptămâna economică” directorul de sindicat Claus Weselsky a clarificat faptul că, nu va exista nici un acord decât dacă compania va accepta să ofere programe fixe de lucru mecanicilor.

Un purtător de cuvânt al GDL a confirmat la Frankfurt am Main că există o cerință decisă de Comisia Tarifară Federală, de a oferi cu patru la sută mai mulți bani timp de douăsprezece luni. Cerința corespunzătoare va fi stabilită până în luna septembrie. Pe data de 30 septembrie expiră contractul colectiv de muncă.

Weselsky explică faptul că și personalul din trenuri are dreptul la activități sociale și la timp liber petrecut cu familia. Deutsche Bahn nu și-a respectat promisiunea de a reduce volumul de muncă. În loc să reducă numărul de ore suplimentare prin angajarea de personal nou, conducerea preferă să plătească oricâte ore suplimentare angajaților existenți.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/GDL-fordert-vier-Prozent-mehr-Lohn-article18147501.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 20