Germanii cu ajutor social fără nici un fel de perspective

67818188

Pentru aproape 2,6 milioane de germani viața fără ajutor social este de neconceput. Acest lucru reiese din noile cifre ale Agenției Federale pentru Muncă. Peste o jumătate dintre aceștia trăiesc complet sau parțial de mai bine de opt ani de zile pe baza beneficiilor Hartz IV.

Milioane de oameni din Germania trăiesc pe termen lung pe baza beneficiilor Hartz IV. La sfârșitul anului trecut au existat 1,44 milioane de beneficiari, care au primit ajutor de șomaj timp de peste opt ani de zile, după cum raportează “Saarbrücker Zeitung”, citând informații de la Agenția Federală pentru Muncă (BA). Aproape 2,6 milioane de oameni primesc beneficii de mai bine de patru ani. Cifră care reprezintă 44% din toți beneficiarii Hart IV.

Printre cei afectați se numără pe lângă șomeri pe termen lung și angajați care câștigă atât de puțin încât au parte de venituri suplimentare Hartz IV, precum și minori incluși în comunități, care încă nu sunt considerați apți de muncă. Potrivit raportului, numărul ar putea fi însă mult mai mare. De asemenea, în statistici nu sunt cuprinse persoanele care au fost șomere timp de ani de zile și care și-au găsit un job, dar l-au piedut apoi și au fost nevoiți să apeleze din nou la Hartz IV după o perioadă mai lungă de 31 de zile.

Datele agenției au fost cerute de politicianul german Sabine Zimmermann, purtător de cuvânt al facțiunii de stânga. Ea critică faptul că venitul minim garantat pentru persoanele care locuiesc singure, de 404 euro pe lună, exclusiv chirie, este calculat mult prea fix. De săptămânile trecute cabinetul federal a convenit o majorare a alocațiilor Hartz IV cu cinci euro, începând de anul viitor. Pentru cei căsătoriți va exista astfel un venit de 368 de euro pe cap de familie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/2-6-Millionen-Deutsche-dauerhaft-in-Hartz-IV-article18747706.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 42